1702 Sayılı Kanun Nedir?
1702 sayılı İlköğretim ve Ortaöğretim Öğretmenlerinin Görevde Yükselme ve Görevden Çıkarılmaları Hakkında Kanun, soruşturma sonucunda suç işleyen ortaöğretim ve lise öğretmenleri hakkında disiplin tedbirlerinin uygulanmasını öngören cezai maddeler içermektedir.
430 Sayılı Kanun Nedir?
Tevhîd-i Tedrîsât Kanunu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 3 Mart 1924 tarihinde 430 sayılı Kanun’la kabul ettiği, ülkedeki bütün eğitim kurumlarının Millî Eğitim Bakanlığı’na (bugünkü adıyla Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı) bağlanmasını öngören yasadır.
1702 Sayılı Kanun kalktı mı?
“MADDE 27-(1) 1702 sayılı İlköğretim ve Ortaöğretim Öğretmenlerinin Görevde Yükselme ve Görevden Alınmalarına Dair Kanun yürürlükten kaldırılmıştır.
4045 sayılı kanun nedir?
4045 Sayılı Güvenlik Soruşturmaları, Bazı Nedenlerle Görevden Alınan ve Kamu Görevine Alınmayan Memurların Haklarının Geri Verilmesi ve 1402 Sayılı Sıkıyönetim Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (Mülga)
4771 sayılı kanun nedir?
21. Çeşitli kanunlarda değişiklik yapan 4771 sayılı Kanun, 9 Ağustos 2002 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Madde 1, fıkra A, barış zamanında bazı suçlar için verilen ölüm cezasının ‘müebbet hapis cezasına’ çevrileceğini öngörmüştür.
3 Mart 1924 kanunu nelerdir?
19241 Ocak 1924Gazi Mustafa Kemal İzmir’e gitti.3 Mart 1924Halifelik kaldırıldı.3 Mart 1924Tevhid-i Tedrisat Kanunu çıkarılarak, eğitimde birlik sağlandı.
4358 sayılı kanun nedir?
Bankaların, kimlik ve vergi kimlik numarasını bildirmeyen müşterileri adına mevduat, kredi ve yatırım hesabı açması, para transferi yapması ve diğer bankacılık hizmetlerini vermesi yasaktır.
4357 sayılı kanun nedir?
4357 sayılı Özel İdarelerden Maaş Alan İlköğretim Öğretmenlerinin Kadro, Yükselme, Ödül ve Cezalandırmaları ile Bu Öğretmenler İçin Kurulacak Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı ve İnşaat Sandığı ile Öğretmenlerin İhtiyaçları Hakkında Kanun.
Öğretmenler hangi kanuna göre ceza alır?
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125’inci maddesi, kamu görevlilerine verilecek disiplin cezalarını, disiplin cezasını gerektiren eylem ve durumları, hafif disiplin cezasından ağır disiplin cezasına kadar ayrıntılı bir şekilde düzenlemektedir.
Tevbih cezası nedir?
Hu. Madde 89. – Tevbih, suçlunun belirli bir fiil ve hareketinden dolayı kınanmasıdır. Tevbih protokole kaydedilir. Meslekten affı halinde, bir yıl içinde bir veya iki ay, kabul edilebilir bir mazereti olmaksızın, geçici de olsa, görevden ayrılmış olanlar, görevlerinden vazgeçmiş sayılırlar.
4675 sayılı kanun nedir?
2001 yılında yürürlüğe giren 4675 sayılı İnfaz Hâkimliği Kanunu uyarınca, ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde hükümlü ve tutuklular hakkında yapılan idari işlemlere veya idari işlemlere ilişkin şikâyetleri incelemek ve karara bağlamak üzere infaz hâkimliği kurulmuştur.
7044 sayılı kanun nedir?
1957 tarihli ve 7044 sayılı “Vakıf Niteliğindeki Tarihi ve Mimari Değeri Bulunan Antika Eserlerin Vakıflar Genel Müdürlüğüne Devri Hakkında Kanun” da vakıf antikalarının korunması yönünde önemli bir girişim olarak karşımıza çıkmaktadır.
7315 Sayılı Kanun Nedir?
7315 sayılı Güvenlik ve Arşiv Araştırmaları Kanunu’na göre, kamu görevi veya işine başvuran kişiler hakkında, millî güvenlik ve kamu düzeni açısından tehdit oluşturup oluşturmadıklarının tespiti amacıyla güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılması zorunludur.
Öğretmenler hangi kanuna göre ceza alır?
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125’inci maddesi, kamu görevlilerine verilecek disiplin cezalarını, disiplin cezasını gerektiren eylem ve durumları, hafif disiplin cezasından ağır disiplin cezasına kadar ayrıntılı bir şekilde düzenlemektedir.
5846 sayılı kanun nedir kısaca?
Kanun, bilgisayar programları da dahil olmak üzere bilim, edebiyat, müzik, güzel sanatlar ve sinema eserlerinden doğan hakları tanımlar ve garanti altına alır. Buna göre, etkilenenler bu eserlere dayalı maddi ve manevi yetkiye sahiptir.
7061 sayılı kanun nedir?
7061 sayılı Kanun, gayrimenkul satışından elde edilen kazançlara uygulanan vergi muafiyetini %75’ten %50’ye düşürüyor. Paragrafta yer alan katılım payları ve diğer varlıkların satışından elde edilen sermaye kazançları için vergi muafiyet oranında bir değişiklik yok.
5347 sayılı kanun nedir?
Kapsam: Madde 2 – Bu Kanun; yükseköğretim kurumlarını, tüm yükseköğretim kurumlarını, bunlara bağlı birimleri ve bunlara ilişkin faaliyet ve politikaları kapsar. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatına bağlı yükseköğretim kurumları ile ilgili hususlar ayrı kanunlarla düzenlenir.