İçeriğe geç

Tıbbi Makale Nasıl Yazılır

Tıp öğrencisi makale yazabilir mi?

Herkes bir makale yazabilir, ancak mutlaka yayınlanmaz (saygın bir yerde) – olağan inceleme sürecinden geçmesi gerekir. Yayınlanabilir bir makale yazmak için öğrenci olmanız gerekmez, ancak çok yardımcı olur. 27 Aralık 2020Herkes bir makale yazabilir, ancak mutlaka yayınlanmaz (saygın bir yerde) – olağan inceleme sürecinden geçmesi gerekir. Yayınlanabilir bir makale yazmak için öğrenci olmanız gerekmez, ancak çok yardımcı olur.

Makaleye nasıl başlanır?

Giriş bölümü, araştırma konusunun (probleminin) tanımı, araştırmanın amacı ve önemi gibi bilgilerin yer aldığı bir sunumdur. Yöntemde, araştırma modeli belirtilerek çalışmanın araştırma grubu tanıtılır. Araştırmanın veri toplama araçları açıklanır ve uygulamanın gerçekleştirilmesinden bahsedilir.

Makalenin 4 özelliği nedir?

Makalenin özellikleri Makaleler nesnel verilerin kullanımını içerir. Makale başlığı okuyucunun dikkatini çekmeli ve içeriği kapsamalıdır. Kelime oyunlarından kaçınılır, süslü ifadelerden kaçınılır ve fikirler doğrudan iletilir. Ele alınan konu bilimsel yöntemler kullanılarak değerlendirilir.

Makale aşamaları nelerdir?

Makale nasıl yazılır Sayfa sayısıGiriş1Malzemeler ve Yöntemler3-4Sonuçlar2-3Tartışma-Sonuçlar2-311 satır daha

Makale yayınlamak ücretli mi?

Türkiye’de birçok dergi (çoğunlukla henüz saygın uluslararası dizinlerde listelenmemiş olanlar) makaleleri ücretsiz olarak yayınlamaktadır. Ancak, 200 TL ile 3000 TL arasında değişen makaleler için yayın ücreti talep eden dergiler de bulunmaktadır.

Makale yazdırmak ne kadar?

Tez basım maliyetleri: Lisans tezleri 7.000 ile 10.000 TL arasında, Tezsiz yüksek lisans projesi 8.000 ile 15.000 TL arasında, Yüksek lisans tezleri 20.000 ile 32.000 TL arasında, Doktora tezleri 45.000 ile 70.000 TL arasında değişmektedir.

Makale en az kaç sayfa olur?

Makale Formatı Makale uzunluğu en az 7.500 kelime, tercihen 70.000 karakter (boşluklar dahil) olmalıdır – sayfa başına yaklaşık 3.450 karakter, 20 sayfa.

Makalede ilk ne yazılır?

Makalenizin ilk sayfasında makaleyi yazan kişi veya kişilerin adı yer almalı, dipnotta ise eğitim bilgilerine yer verilmelidir.

Makale formatı nasıl olmalı?

Yazı çift aralıklı, iki yana yaslı olmalı; sol, üst, alt ve sağ kenar boşlukları en az 2,5 cm ayarlanmalıdır. Makalenin tamamının yazı tipi Times New Roman, ana başlık 14 punto, metin ve alt başlıklar 12 punto, başlıklar koyu ve sol kenara dayalı olmalıdır.

Makalenin iyi olduğunu nasıl anlarız?

Makaleyi değerlendirirken giriş, yöntem, sonuçlar ve tartışma bölümleri dikkatlice incelenmeli, ayrıca makale hakkında önemli bir görüş sağlayan yazının kalitesi de göz önünde bulundurulmalıdır. Konunun önemi, çalışmanın amacı açıklanmalı ve konu hakkında bilinen ve bilinmeyenler açıklanmalıdır.

Makale yazarken kendi cümlelerimiz olur mu?

Kesinlikle gerekli olmadıkça doğrudan referanslardan kaçınılmalı ve tüm makale yazarın kendi sözcükleriyle yazılmış bir anlatı ile birlikte sunulmalıdır. Yazar, atıf yaparken, kullanacağı kaynağın yazarının adıyla başlamalı ve o yazarın kendi sözcükleriyle söylediklerini anlambilimi bozmadan tekrarlamalı ve buna göre yorumlamalıdır.

Kimler bilimsel makale yazabilir?

Bilimsel makaleleri kimler yayınlayabilir? Öncelikle, teknik olarak herkesin herhangi bir bilimsel dergide yayın yapabileceğini belirtmekte fayda var. Bunu yapmak için herhangi bir unvan veya statü gerekmez; bu, herhangi bir bireyin katkısına açık olan bilimin doğasının bir yansımasıdır.

İyi makale nasıl yazılır?

Başlık makalenin içeriğiyle uyumlu olmalıdır. Açıklayıcı olmalıdır. … Basit ve kısa olmalıdır. … İlgi çekici ve merak uyandırıcı olmalıdır. Makalenin gönderileceği derginin okuyucu kitlesine hitap etmelidir, sonuçlarına değil. Makale…•31 Mart 2020

Makale girişinde ne anlatılır?

Giriş bölümünde, makalenin genel yapısını açıkça belirtmeniz gerekir. Genellikle, makalenizin ne hakkında olduğuna dair kısa bir tartışma sunmanız beklenir – varsa vaka çalışmaları – ve çalışmanın esas olarak hangi bölümlerden oluşacağı ve hangi çerçevenin sunulacağı.

Makalede Özet ve Giriş Nasıl Yazılır?

Özetin giriş kısmında, konu hakkında kısa bir bilgi verildikten sonra, sorun belirtilmeli ve çalışmanın amacı açıklanmalıdır. Daha sonra çalışmada kullanılan yöntem özetlenmelidir. Bulgularda her şeyi yazmaya çalışılmamalıdır. Çalışmanın ana sorusunu yanıtlayan önemli ve özel kısımlar özetlenmelidir.

Üniversite öğrencisi makale yazabilir mi?

Lisans öğrencisi tarafından dersin bir parçası olarak yürütülen bir araştırma; Gerekli şartları karşılıyorsa çalışma bilimsel olarak yayınlanabilir mi? Böyle bir durumda nasıl ilerlemeli? Cevap: Evet, yayınlanabilir.

Kimler akademik makale yazabilir?

Bilimsel makaleleri kimler yayınlayabilir? Öncelikle, teknik olarak herkesin herhangi bir bilimsel dergide yayın yapabileceğini belirtmekte fayda var. Bunu yapmak için herhangi bir unvan veya statü gerekmez; bu, herhangi bir bireyin katkısına açık olan bilimin doğasının bir yansımasıdır.

Herkes makale yazabilir mi?

Bu, deneysel sonuçlar sonucunda elde edilen yeni bilgileri bilim dünyasıyla paylaşmak için yapılır. Ayrıca, kararın araştırma başlamadan önce veya proje geliştirme aşamasında verildiği durumlar da vardır. Geliştirme süreci boyunca fiziksel, bilimsel veya entelektüel katkı sağlayan herkes yazar olabilir.

Tıp makaleleri nereden bulabilirim?

Tıbbi Makale Web Siteleri | 13 Akademik Sağlık Web Sitesi1) Dünya Sağlık Örgütü (WHO)2) PubMed.3) MedScape.4) Epocrates.5) Amerikan Tabipler Birliği6) WebMD.7) Ulusal Sağlık Enstitüleri, NIH.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Anal Yapan Escort